Witam , jak w temacie - przewody w mojej octavi notorycznie dostają przebicia , auto się dusi krztusi pryka itp , normalnie ręce opadają , zakładałem już przewody oryginalne i tanie podróbki i nic , po kilku dniach świecą się jak choinka , co może być tego przyczyną ? Może to wina modułu ?
Wymieniłem cewke bez problemu nie liczać urwania jednego z KAbli WN co mnie zmusiło do zakupu nowych, musiałem je nabyć na szybko wiec były tylko NGK ( co dziwne w ASO koszt jednego kabla WN to 75zł więc przystępnie biorąc pod uwagę ze NGK kosztują 280zł ) ale kable NGK wszystkie są dłuższe niż te orginalne i pytanie do speców czy jeśli mam trochę dłuższe nowe kable od starych to czy to nie jest źle? Po podpięciu VAGA spalanie mi pokazuje 2,5l/h na zimnym silniku jak dla mnie to dziwna sprawa bo wczesniej było 1,4-1,7l/h czy na to wpływ ma cewka i świece?
ruwado, Dla mnie to też dziwna sprawa, cewka nowa BOSCHA, na rozgrzanym silniku spalanie wariuje między 0,5-0,86L/h to wydaje mi sie sprawą ok ale na zimnym to lekka przesada, pytanie właśnie czy długość kabli WN ma znaczenie? Te oryginalne sa zdecydowanie krótsze od tych NGK mimo ze każdy NGK jest innej długości to i tak są dłuższe, kable dobrze popodpinałem.
Komentarz